فناوریهای شناختی| نخستین نتایج تحقیقاتی فناوری تحریک الکتریکی مغز منتشر میشود
مدالیته الکتریکی یا چالش تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز، یکی از فناوریهایی است که برای درمان بیماریهای مغز مورد توجه قرار گرفته است و ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طرحهای ارسالی از دانشگاهها، مراکز پژوهشی و فناور داوری شد.
این فراخوان در راستای یکی از ماموریتهای ستاد، یعنی تربیت نیروی انسانی متخصص و همچنین جهتدهی به فعالیتهای تخصصی غیرهمجهت صورت گرفت و داوران در این چالش فناورانه، تیم های برتر در ارائه مدالیته های غیر الکتریکی در این رویداد را نیز انتخاب و معرفی کرده بودند.
حمایت از توسعه فناوریها
یکی از اهداف کارگروه توسعه فناوریها و ابزارهای نوین برای ارتباط دوسویه با مغز در سال گذشته، توسعه شبکه نیروی انسانی بود.
محمدحسین مقامی کارشناس ارشد ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هدف از این چالش فناورانه را توسعه پژوهش و رقابتپذیر کردن کشور در ساخت ابزارهای دانشبنیان و فناور حوزه شناختی و اعصاب دانست و ادامه داد: با توجه به امکان پیادهسازی برخی ابزارهای مطالعه مغز به کمک ظرفیتها و پتانسیلهای فنی و مهندسی داخل کشور، شناسایی گروههای فعال موجود برای ایجاد ترغیب به فعالیت متمرکز در این حوزه، تشکیل گروههای جدید و همچنین علاقهمند کردن گروههای تحقیقاتی که امکان فعالیت در این حوزه را به صورت بالقوه دارند، هدف قرار گرفته شد.
حضور دو تیم فناور
مقامی با اشاره به ایجاد بستر حمایت از هستههای فناور و فعال در تولید ابزارهای غیر تهاجمی مغز گفت: این کار از طریق رصد تحقیقات گروههای بالفعل و بالقوه برای فعالیت در این حوزه در کشور و اطلاعرسانی هدفمند به ویژه هنگام اعلام فراخوانهای برگزاری چالشهای مرتبط صورت میگیرد. در این خصوص و در سال گذشته، دو تیم اول در مدالیته الکتریکی چالش تحریک غیرتهاجمی نواحی عمیق مغز، مورد حمایت تکمیلی ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی قرار گرفتند.
در ماههای پایانی امسال، نخستین نتایج تحقیقاتی مورد نظر از سوی این دو تیم منتشر شود.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends